Medence tisztítószerek: a klórozás rejtelmei

2023.06.08

Ha mindig ragyogóan tiszta, egészséges vízben szeretne megmártózni, nézzen szét webáruházunkban és kezdje a szezont medence tisztítószerek beszerzésével!
A kánikula egyelőre várat magára, de minden bizonnyal idén is hirtelen csap majd le, addigra pedig jobb, ha már minden készen áll, hogy csak fel kelljen tölteni a medencét. Egyértelmű, hogy a fürdőzés csak makulátlanul tiszta vízben esik jól, a megfelelő tisztítószerek nélkül azonban a frissen feltöltött medencében is csak néhány napig marad igazán szép és egészséges a víz.
Bár manapság már sokféle módszere és eszköze van a medencevíz tisztításának, a legismertebb mind közül a klóros eljárás. Ehhez a megoldáshoz viszonylag kevés készítményt kell beszerezni, ennélfogva nem kell sokat költeni arra, hogy a vízminőség rendben legyen, mellette szól továbbá az egyszerűség. Persze mint mindig, itt is akad néhány íratlan szabály, amivel jó tisztában lenni:

  • A medence feltöltése után egyből az első lépés legyen, hogy beállítjuk a víz pH-értékét, ehhez csupán egy granulátumra van szükségünk.
  • Ezt követően a legjobb, ha bevetünk egy klórtablettát, ami hosszú távon fejti ki hatását, felveszi a harcot a baktériumképződéssel, gombásodással és segít megelőzni, hogy a víz zavarossá váljon.
  • Ezen felül hasznos társ lesz egy klórstabilizátor, ami azért felel, hogy a kánikulában is optimális ütemben fagyjon a tabletta, ezen felül a kellemetlen klór szagot is képes megszüntetni.
  • Hetente mérjük meg a pH-értéket, valamint a klórkoncentrációt, hogy mielőbb közbeléphessünk, ha szükséges. A optimális pH-érték 7,2 és 7,6 mg/l között, a klórkoncentráció pedig 0,6 és 1,0 mg/l között van.

Mindezeken felül gondoskodnunk kell az algátlanításról és a pelyhesítésről, ezekkel együtt lesz valóban kristálytiszta a víz, olyan, amiben szívesen mártózunk meg és a gyermekeink is bátran pancsolhatnak. Szerencsére azonban ezek sem bonyolult teendők, a komplett induló vegyszer készletben ráadásul meg is találjuk a szükséges készítményeket.
Ön már beszerezte a medence tisztítószereket az idei szezonra? Ha még nem, a legjobb, ha mielőbb megrendeli tőlünk, így már az első, igazán forró napon lehet egy nagyot csobbanni!