Hőszivattyús medencefűtés: kényelem újragondolva

2023.10.09

Ha a fürdőzés élménye csupán pár lépésre van, az maga a nagybetűs kényelem, de lehet ezt még fokozni? A hőszivattyús medencefűtés képes rá, mutatjuk, hogyan!

Bár a saját medencét még mindig a luxussal társítjuk, ma már korántsem elérhetetlen álom egy személyre szabott, privát strandot életre hívni a kertben. Csakhogy a különleges lehetőség mindössze 3 hónapra szól, nagyjából ennyi idő az évben, amikor kellemes, 27-28 oC-os a medencevíz hőmérséklete. Szerencsére azonban nem kell beérni a természet adta strandszezonnal, azt akár a duplájára is lehet növelni egy kis extrával.

Ezen a téren az "egyszerű és nagyszerű" kategória győztese egyértelműen a medencetakaró, melynek segítségével jócskán csökkenthető a párolgásból adódó hőveszteség. Ez azonban önmagában nem képes csodákra, hiszen csupán a nap melegét ejti fogságba, vagyis hűvösebb időben továbbra sem fogja elérni a víz azt a hőmérsékletet, amiben már élvezetes megmártózni. Medencefűtésre van tehát szükség, ebből is olyanra, ami meggyőző teljesítményt nyújt az energiahatékonyságot illetően.

A levegő-víz hőszivattyúknál alkalmasabb megoldást keresve sem találni erre a célra. Ezek a berendezések a levegő hőtartalmára alapozva egységnyi villamos energiával 4-6 egységnyi hőenergiát állítanak elő. A csekély energiafelhasználásnak és a hosszú élettartamnak köszönhetően a bekerülési költség hamar megtérül, ráadásul olyan technológiáról van szó, ami kifejezetten környezetbarátnak mondható. Itt azonban még nem érnek véget a lehetőségek!

A hőszivattyús medencefűtés csúcskategóriája a nálunk is kapható Fairland INVER-X termékcsalád, melynek tagjai gyorsabb felfűtéssel, ugyanakkor alacsonyabb fogyasztással emelkednek ki a kínálatból. Ezek a berendezések nem csak az energiahatékonyságot, hanem a felhasználói élményt tekintve is a legjobbat nyújtják, hiszen abszolút csendes üzemeléssel, intelligens vezérléssel fokozzák a kényelmet.

Önnek sem kell megbékélnie azzal, hogy csupán 3 hónapig használhatja a medencét, egyszerűen csak annyi a dolga, hogy választ egy megfelelő teljesítményű, modern hőszivattyút. Nézzen szét nálunk, és műszaki kérdésekben, illetve a helyes méretezéssel kapcsolatban keresse bátran szakértőinket!