Hogyan tud többet kihozni a szolártakaróból?

2023.08.04

Ha vásárol egy szolártakarót a medencére, rengeteg előnyt tudhat magáénak, ám mindehhez most hoztunk pár tippet a használatra vonatkozóan is!
Bármennyi örömöt nyújt, egy kerti medencének bizony megvannak a maga kihívásai, különösen amikor az ideihez hasonlóan szélsőséges a nyári időjárás. Talán Önnek sem ismeretlen a hőmérsékletváltozásból adódó energiaveszteség, a túlzott mértékű párolgás, de egy kertben a vízbe hulló falevelek és termések is állandó problémát jelentenek. A jó hír, hogy ezek mindegyikére megoldást kínál egyetlen, sokoldalú kellék, a szolártakaró.
A takaró használatával keletkezik egy extra légréteg a vízfelszín és a környezet között. Hogy miért fontos ez? Mert ez a légréteg nagyszerűen szigetel, vagyis segít megőrzi a medencevíz kellemesen meleg hőmérsékletét akkor is, ha éjszaka vagy egy nagyobb esőzést követően lehűl a levegő. Azon túl, hogy ez a megoldás minimalizálja a fűtésre fordított költségeket, megakadályozza a víz- és ezzel együtt a vegyszerpárolgást, valamint útját állja a szennyeződéseknek.
A hatékonyság részben már a választásnál eldől, fontos ugyanis, hogy a szolártakaró épp megfelelő méretű legyen. Ez kör és ovális medencéknél okozhat egy kis fejtörést, ám nálunk rengeteg variáció kapható, így ez nem lehet probléma. A vastagságnak is megvan a jelentősége, a mikronszám emelkedésével javul a szigetelőképesség, ami különösen fontos nagyobb medencék esetében, amiknek a vize eleve nehezebben melegszik fel.
A takarónak közvetlenül a vízen kell úsznia, ezzel lehet gondoskodni a hőveszteség minimalizálásáról, és ami talán még ennél is sokkal fontosabb, hogy mindig buborékokkal lefelé legyen leterítve. Levenni közvetlenül a használat előtt érdemes, a fürdőzés idejére pedig mindenképpen kerüljön a takaró árnyékos, tiszta és biztonságos helyre. Nagyobb medence esetén ajánlott egy profi tekercselő, ami egyszerűbbé teszi a használatot és egyben a hosszú élettartamot is szolgálja.
Ha mindezek alapján Ön is úgy véli, jól jönne egy szolártakaró a medencére, nézzen szét nálunk és rendelje meg a megfelelő méretű, vastagságú változatot!