Egy kis segítség a raktér burkoláshoz

2024.01.10

Ha eddig még nem gondolt raktér burkolásra, itt az idő, hogy kapjon egy kis extrát a furgon. Mutatjuk, mire érdemes figyelnie, ha belevág!
Ahány cég, annyi féle igény merülhet fel a szállításra használt járművet illetően, mégis akad olyasmi, ami egyformán fontos. A szállított áru biztonsága és persze a jármű védelme alapvető igény, a raktér burkolás pedig az a megoldás, ami mindkettőt képes megadni a tulajdonosoknak. Nézzük meg néhány gyakorlati példán keresztül, mit tud a profi burkolat:

  • Megvédi a raktér padlóját és oldalfalait a sérülésektől, kopástól.
  • Megakadályozza a szállított áru elmozdulását és sérülését.
  • Megkönnyíti a raktér tisztítását, ezzel hatékonyabbá téve a munkát.
  • Növeli a jármű élettartamát és egyúttal a piaci értékét is.

Mindez igencsak meggyőző, egyetlen probléma van csupán; a raktér burkolásnak manapság már többféle módja és eszköze létezik, az pedig korántsem mindegy, mit választ a cég. Ahhoz, hogy ez az extra valóban képes legyen megadni a felsorolt előnyöket, az alábbiakat érdemes figyelembe venni:
A burkolatnak illeszkednie kell a raktér alakjához, és nem szabad akadályoznia az ajtók, ablakok vagy más szerkezetek működését. Ideális esetben tehát a burkolat rugalmas és könnyen alakítható, ez azonban még nem minden, hisz csak egy igazán strapabíró alapanyag tud teljes körű védelmet nyújtani.
Ellenállónak kell lennie a kopással, a nedvességgel, a hővel, valamint a vegyi anyagokkal szemben, és értelemszerűen fontos a hosszú élettartam, hogy éveken át lehessen számítani rá. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a burkolat súlya befolyásolja a jármű üzemanyag-fogyasztását, vagyis mindezek mellett könnyűnek is kell lennie.
A raktér burkolat legyen higiénikus és könnyen tisztítható, ezt a sima, homogén felület tudja megadni, ezen felül fontos, hogy ne szívja magába a szagokat. Végül szem előtt kell tartani, hogy egy cégnél semmi sem állandó, ha pedig idővel változnak az igények, jó, ha a burkolat egyszerűen eltávolítható és cserélhető.
Mi polipropilént alkalmazunk és ajánlunk a raktér burkoláshoz, sokoldalúságának köszönhetően ugyanis ez az anyag valamennyi kritériumnak képes eleget tenni, ráadásul az ára is megfizethető. Ha úgy látja, hogy erre van szüksége, nincs más dolga, mint megosztani velünk, hogy pontosan mit szeretne. Várjuk megkeresését!