Automata medenceporszívó: nem csak gyorsabb vele a takarítás

2023.04.18

Egy automata medenceporszívó nem csupán felgyorsítja a medence kitakarításának hosszadalmas folyamatát, de a végeredmény tisztább is lesz!

Aki nem rendelkezik medencével, az nem is tudja elképzelni, hogy milyen fáradságos - és rendszeres - munka annak kitakarítása. Alapvetően talán az juthat eszébe mindenkinek a témáról, hogy a víz felszínén úszó faleveleket kell lehalászni egy erre a célra kialakított hálóval, ám ez csupán egy apró szegmense ennek a végeláthatatlan munkának. A szennyeződések ugyanis nem mindig úsznak a felszínen, sőt, többnyire nem, hanem szép lassan leülepednek a medence fenekére, ahonnan kitakarítani szinte lehetetlen - vagy legalábbis az volt, amíg meg nem jelentek az első medenceporszívók.

A medenceporszívó hasonlóan működik, mint hagyományos, szárazföldi társa: a "padlóról" szívja fel az ott összegyűlt szennyeződéseket. Azonban a víz alatt ez valamivel körülményesebb, hiszen vizet is felszív, amit aztán meg kell szűrnie, és úgy visszaengedni a medencébe. Ezt leszámítva azonban viszonylag egyszerű szerkezetről van szó, ami azonban meglepően hatékony.

Ám a kezelése már kissé nehézkes, hiszen az első modellek még kézi mozgatásúak voltak, és a medence tisztítását végző személynek két választása volt: vagy vízre száll ő maga is, vagy egy hosszú rúd segítségével irányítja a medenceporszívót; mondanunk sem kell, ez igencsak megterhelő feladat volt.

Napjainkban azonban már sokkal egyszerűbb a helyzet, hiszen megjelentek az automata medenceporszívók, amelyek a szárazföldön alkalmazott robotporszívókhoz hasonlóan beépített szenzorokkal tapogatják le magunk körül a medence fenekét, önjáróak, és akár magukra is lehet őket hagyni, hiszen nem állnak meg, amíg minden apró szennyeződést el nem távolítottak.

Ennek köszönhetően egy automata medenceporszívóval nem csak a munka lesz sokkal egyszerűbb, de a végeredmény is makulátlan, ezért érdemes inkább ezt választani a hagyományos megoldások helyett!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az automata medenceporszívók iránt, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!